siófok, aug 16-21

életem első party nyaralására fizettem be. már előre lehetett tudni, h nem ez lesz a múzeum nézős, kirándulós, túrázós nyaralásom. óriási készülödés, és várakozás előzte meg. pontosan augusztus 16tól 21ig tartott. társaság vegyes barcs, kecskemét, félegyháza összetételű volt... na de lássuk a részleteket.

vasárnap érkeztünk én meg Helcsi vonattal. Anita, meg a párja Peti kocsival jöttek. Vera meg busszal nyelvvizsga után. így ebben a sorrendbe három különböző időben, három különböző járművel.

szóval mi értünk először siófokra. ami tök jó lett volna, ha tudjuk, h hova kell menni. kb alapon elindultunk vmerre, amerre gondoltuk, h kell menni. na kiderült, h a netes térkép nem siófok állomást mutatta, hanem annak az üdölő körzetét balatonszéplak felsőt. erre vagy fél óra séta után az első ilyen "itt áll ön táblánál" jöttünk rá. vagyis ez sem igaz, a Helcsi jött rá. mert én meg a tájékozodás nem vagyunk még mindig jóban :). szóval gyors számolás: még felénél sem vagyunk. de én már ekkor azon voltam, h vagy eldobom a táskám a picsába vagy húzom magam után, de hogy nem tudom a vállamon tovább vinni az tuti. szóval kínlódásunk másfél óráig tartott a legnagyobb melegben egy megtippelni se tudom milyen nehéz utazótáskával. utána a szállás elfoglalás érdekes volt. a pasi sajnos nem nagyon volt a képben, mondjuk egyszerűen sötét volt, mint a föld :) névre szóló belépőkártyákon pl én táth anna lettem, Helcsi meg bóc helga, Vera meg gyurás veronik. na a lényeg, h nehezen jutottunk dülőre a pasival :P utána szépen lassan mindenki befutott, és este kitaláltuk, h kimegyünk busszal a tescoba. na ebből az lett, h csak a központig ment a busz, utána onnan azt mondták nekünk, h nincs ingyenes tesco járat gyalog kell menni. (utána még párszor átvágtak minket, mivel látták, h hülye turista, úgyis elhisz mindent.) na mikorra kiértünk megen volt több mint egy óra, és a poén, h akkor állt meg előttünk az ingyenes tescojárat mikor a bejárathoz értünk. szerinted mennyire szidtuk az összes átvágós hülye siófokit? :S utána haza megen gyalog, utána meg döglés. esélytelen volt a dolog nálam, én eleve megen vagy 5óra alvással mentem és hát a rengeteg gyaloglástól nem jött meg a kedvem egy bulihoz.
hétfőn délelőtt napozás, balatonozás, meg a szálláshoz tartozó mesterséges balatonba való fürdés volt (ez alatt egy medencét értek). ha jobban meggondolom minden délelőtt ez volt. elég korán keltünk, mert egész reggeltől délutánig a szobába sütött a nap, és már kilenckor olyan meleg volt, h inkább lementél fürdeni :D. hétfőn Helcsi nem jött builiba, mi meg mikorra megtaláltuk, h hova menjünk buliba ki is józanodtunk. szóval ezt én inkább egy ismerkedős estének mondanám mint sem komoly bulinak. a flörtbe indultunk erre kiderült, h 3ezer ft a belépő. mondom oké, nekem erre nem van pénzem. utána kiderült, h a palace se jobb árban. majd vhogy kiköttünk a szabadtéri coke clubban, ami tökéletesen ingyen volt. mondom oké, ez kell nekünk. volt vagy kilenc különböző hely és stílus: fedett, szabadtéri, karaoke, house, trance, retro, pop... szóval minden, így mindenki megtalálta a számítását. ja és tök vicces volt, mert találkoztam két ismerősömmel is. mondom wow, milyen kicsi a világ :D utána olyan öt körül haza és megen kilenc körül kelés. mondom ez így hosszú távon vicces lesz, lassan kevesebbet alszok most mikor piheni jöttem, mint mikor otthon vagyok :).

kedden ugyanaz délelőtt mint eddig. annyi volt még az izgalom, h voltunk vizibiciklizni öten. na mikor Vera meg Peti vezetett, akkor minden remek volt, kanyarodás, sebesség meg ilyenek. mikor mienk lett a kormány Helcsivel akkor se a kormányzás se a sebesség nem volt normális :). mi nem kikerültünk mindenkit, hanem kiszóltunk neki, h menjél te arrébb, mert mi nem tudunk kormányozni. egy mélységet jelző bója nem hallotta, h mondtuk neki, h menjen arrébb így őt csak a jó szerencse mentette meg, h ne üssük el :). amúgy első fokú viharjelzés volt, szóval fújt a szél és néha nem is kicsit. mi Helcsivel kicsit katasztfóra turisták voltunk és direkt a nagy hullámok fele mentünk. de nem borultunk fel, bár szerintem ez nem rajtunk múlt ;) utána este megen semmi buli, "romantikáztunk" lent a parton hárman csajok. fényképezés, balatonba bámulás, sétálás. majd jól be is aludtunk elég korán...

szerdáról nem jut eszembe semmi. szerintem megint nem csináltunk semmit egész nap, de ezt értsd úgy tényleg semmit. olvasás, napozás, alvás, ülés, pancsolás és ennyi. voltunk várost nézni, meg sétálóutcán vásárolgatunk délután. utána buli, most már Helcsivel együtt. megen coke club. megen többféle zene, megen hajnali hazaérés.

csütin külön programok voltak. mi Helcsivel strandoltunk, Vera elment balatonberénybe a nem tom milyen ismerőséhez, Anitáék meg csak úgy tengtek-lengtek. ugye kocsival voltak és így könnyebb a mozgás. utána délután balatonboglár közösen, autóval. szüreti fesztivál, borkóstoló, meg koncertek, meg akkora tömeg, mint állat. mi Helcsivel el is vesztünk egy időre a többiektől, de ezen minket ismerve nem kell meglepődni, nem ez az első eset az életünkben :D az jó volt, mert végre csináltunk vmi rendeset, olyan igazi nyaralás, kirándulós dolgot. mert eddig inkább láblógatásnak mondanám, mintsem kirándulásnak. én persze nem szeretem a bort, szóval én csak egy üres poharat vettem emlékbe. nekem belevaló nem kellett. utána este tűzijáték, meg egy utolsó buli. megen coke club, óriási tömeggel és rengeteg hülyével. pl odajön egy pasi, h meghívhat vmire minket Helcsivel. mondom igen. de neki nincs sok pénze, beleszállunk? óóó, kösz de nem... nem is tudom mit gondolt. na azóta klasszikus szöveg, h meghívlak vmire, beleszállsz? :D utána meg odajön egy pasi, h láttom azt a magas fekete trikós pasit. mondom igen. és tetszik? mondom nem láttok belőle sokat. mert azt kérdezi, h járok-e vele. mondom ez a dedó? miért nem jön ide? mert fél, h mit mondok. ja mondom, akkor nem tudom miről beszélünk. és otthagytam a pasit, h naneee azért legyen már férfi... :P
utána pénteken reggel 10kor el kellet hagyni a szállást, így elég korai ébresztő volt. majd pakolás és a legnagyobb poén. lementünk a vonat indulásig aludni a strandra. beültünk a napozószékbe, a hüvösbe és én még álmodtam is. szóval ezzel töltöttünk az időnket fél ötig, míg nem ment a mi vonatunk. többiek integettek, utána mindenki jól elment haza. mi vonattal, ők hárman kocsival barcsra...
összeségében nem volt rossz nyaralás, de azért én megéreztem, h 18ezeres a fizetésem és nem lehetett mindent megengednem magamnak. meg kicsit vegyes volt a társaság, zeneileg is nehéz volt egy hullámhosszra kerülni, így volt olyan, h csak vándoroltunk, h melyik helyre is menjünk be táncolni. viszont magamhoz képest nem ittam sokat, sőt... szóval nem tudom, ha most kellene elindulnom elindulnék-e. de végülis jól telt ez a majdnem egy hét, maradtak emlékek és fényképek bőven :)