hogy mi a bajom?? most ezt komolyan kérded?

szóval megen kicsit kimerülten, lelkileg szétcsúszva írkálok ide. néha nekem is nehéz már mosolygós, tréfásnak maradni. divatosan fogalmaznék, akkor azt mondanám, h: felemészt a szürke, munkás hetek. elfogy az erőm, meg a lelkesedésem. magam felé, világ felé, emberek felé... szerintem mindenki van így, h olyan, mint ha falnak dumálna. egyik főbb támaszomnak elmondom a gondom, akkor annyit mond, h lőjjek le mindenkit. na igen, ez ám a jó tanács, ettől tényleg sokkal jobb nekem :P elmondom neki a problémákat, gondokat, amik most körülöttem van, erre nem is érdeklni. szimpla udvariasságból érdeklődött hogy létem felől. bár az elmúlt egy hétben mikor láttam, vagy aludt, vagy a kocsija hátulját láttam, mert épp indulóban volt hazafelé. ezek után nem csoda, h a vele töltött percek sem a felüdölésről, feltöltődésről szólnak.

akik még jókedvre tudnak deríteni, azok meg messze vannak. igen, asszem a közeli barátaim közül egyik se félegyházi. van aki suli miatt pesti lett, van aki kecskeméti, de akad olyan is, aki a tiszaalpár-szentes-békéscsaba háromszög bűvkörében veszett el, és ugye vannak akik még a megyében sincsenek: somogyba, meg baranyába, meg tolnába (szóval innen totál messze) laknak. rossz ám egyedül. mindenkinek elmesélni, h igen, persze minden tök rendbe van, meg jól vagyok, meg vagyok. van szakmai munkám, komoly kapcsolatom, fedél a fejem felett... stb. oszt közben meg esni össze magadban, h semmit nem is tudnak, és nem is látnak belőled, fogalmuk sincs, h milyen bizonytalan is vagy. hogy azt érzed, nem is értesz a melódhoz, hogy a lányok, akikre vigyáznod kellene szemed előtt darabolják fel az ereit, és te nem tudsz velük szót érteni, h ne tegyék. vagy hogy alszik melletted a párod, és te órákon keresztül nézed, sírsz mellette és azon gondolkozol, h vajon holnap is veled akar-e még lenni.

ilyen kimerüléses összeomlás kevés van nálam, de én is emberből vagyok. nagy ritkán nekem kell a segítő szó, meg váll, amin lehet sírni, h utána megint én tudjak mindenkit megvigasztalni, feldobni, szórakoztatni, és biztatni. az én duracell elemeimet is fel kell tölteni néha :P