tisztán látás végett....

további pletykák, téves elméletek gyártása miatt gondoltam felvázolom a helyzetet. október elsején előléptettek 5 órába, de csak december 31ig. mivel a munkakör igazából nem tetszik, postai morál (kössél biztosítást akkoris) szintén nem nekem való, így elkezdtem gondolkodni, h mi is legyen velem.

végzettségem nekem tetszik, munkaadóknak nem. nyelvtudásom nekem tetszik, de fogadni mernék a nyelvvizsgáztatónak nem. autóvezetés nekem nem tetszik, munkaadóknak pedig nagyon kellene. egy nyár alatt tudtam annyit összeszedni, h legyen egy új telefonom. úgy hogy postai két óra, meg volt mellette vásározás, hajnali takarítás, illegális szórólapozás (ja ez nem is én voltam, csak az ismerősöm:) ) és semmi felesleges költekezés. bicikli ügyben ugyanott tartok, h szeretnék egy normális biciklit, amivel jövőre körbetekerem a balatont, de hát ahhoz még most 5 órában is nagyon keveset keresek.

23 éves elmúltam, de bárki kérdezi én 22 vagyok (akkori szülinapom a felejthetetlen, így én még ott tartok) és kellene valami új, valami izgalmas az életembe. szeretnék egy saját lakást, amit én egyedül rendezek be. nem kell nagy családi, csak egy kicsi. de az enyém, a saját elképzeléssel. ja meg szeretnék végre egy biciklit is (meg fényképezőgépet, meg úszóbérletet, meg csizmát, meg görkorcsolyát. de nem vagyok telhetetlen:).

na és ennyi bevezető maszlag után jön a találgatások, félreértések, pletykák forrása. január egytől elég nagy valószínűséggel munkanélküli leszek, félegyházán kocsmás, pultos karriernél többet nem tudok befutni. így én nyitottam új dolgok felé, és megyén túl (egész pontosan pécsen) is keresek munkát. de azért még annyira nem ment el az eszem, h tudjam ez nem olyan egyszerű. albérletet két szép szememért nem fognak nekem kaukció nélkül kiadni (tehát kell induló tőke), állásinterjúra csak úgy elugrani szintén nem tudok (tehát jókor kell jó helyen lennem). mindezek ellenére úgy gondolom, h pécsen kerítés kolbászból van és nem tartom egyáltalán kizártnak, h jövő évben ott éljek, ott lakjak és ott dolgozak. ami -hangsúlyozom- nem azt jelenti, h pakolok szilveszterkor és január eggyel már itt sem vagyok. csak a lehetőséget nem zárom ki, annak, h megvalósítsam magam, h szakmámban dolgozam, h sokat keresek és hogy legyen egy saját lakásom nagy káddal és egy csodasütővel :)

remélem lesz, aki megért. aki megérti, hogy meg kell valósítanom önmagam. hogy úgy keljek fel reggel, h ott vagyok, ahol kell lennem és azt csinálom, amit kell csinálnom. mert én szeretem a szakmám, nekem segítenem kell embereken, nekem még be kell futnom a karrierem, nekem még vannak álmaim...