féltékenységi drámák

héten újabb rám féltékeny barátnőről lett tudomásom. erről megint gondoltam kellene írnom pár sort, persze az illetékesek ettől (feltétlezem) nem fognak másképp gondolkodni. de legalább én megint elmondhattom a véleményem.
ha nem is élénken, de emlékszem arra, h én is voltam féltékeny. azt nem tudom biztosan, h elmúlt-e. inkább szerintem jelen esetben átestem a másik oldalra, és már szinte érdektelen vagyok ezzel kapcsolatban. ez sem jó, ne is mondjátok. mert hát "aki menni akar, hagyj menjen" felfogással se lehet menni messzire. a témában pont ezért még nekem is van fejlődési lehetőségem. ezt vállalom.

visszagondolva nagyon idegesítő, és bosszantó tulajdonság. és ha megy ez a dolog, h a magyarok nyilától mentsen meg az isten, akkor engem inkább a féltékeny csajoktól mentsen meg az ég. náluk aztán megy a kombináció, az agyalás és ezek után a bosszú. de az mindenek előtt. csendesen nem lehet féltékenynek lenni, mert ez az érzés nem olyan, mint a joghurt: ez nincs light verzióba. félreértés, kiborulás, veszekedés, magyarázkodás, békülés a forgatókönyv, és X időközönként újra. félteni, és aggódni lehet rendes keretek között, talán ez még a másik félnek is jól esik. (itt jelzem, h én nagyon sajnálom, aki értem aggódik, mert hát tudjuk, amit tudunk a múltról, és sejtjük amit sejteni kell a jövőről. nem merem kizárni, h nem nézek szét még pár sürgősségin. ezek mellett értem aggódást elég stresszes melónak gondolom.)
nagyon sok okos könyv szajkóza azt, h a féltékenység az önbizalom hiányból adódik. amivel azt kell, h mondjam egyet értek. jelen esetben vasutas pasik, férjek nem vasutas barátnői, feleségei vannak rám kiakadva. pedig úgy gondolom, ha lazán, és közvetlenül tudok egy pasival beszélgetni, ahogy mondjuk ő nem, akkor máris támadás éri az önbizalom bástyáját. és onnan megy a hasonlítgatás a másikhoz, és generálodik a dolog tovább. nem szeretném a blogomat sem üzenőfalnak, meg levelezőfelüleletnek gondolni, de szeretném az összes féltékeny vasutas hozzátartózónak üzenni, h pont azért tudok olyan baráti (!), és laza viszonyban maradni a párjával, mert nem érdekel, mint pasi. szerintem ha érzel vmit (többet, mint barátság) a másik iránt, akkor még a legnyugodtabb ember is izgul. amit persze jól ki lehet használni egy-egy randinál (bár bele is lehet bukni, de hát most legyünk optimisták. mindenki annyit izgul az ismerkedésnél, amennyi még szerencsés adrenalinnal látja el az agyát.) szóval ha már nem menne olyan gördülékenyen minden nálam, akkor lehet elkezdeni aggódni, h akkor ez a szemét mit is akar a pasimtól.

persze azért ne fogjak mindent a csajokra, mert a pasik is tudnak lovat adni a féltékeny barátnők alá. nekik meg hatalmas fekete pont ezért, mert ha nem dícséri meg a barátnőjét, nem kedveskedik neki, és nem viszi ágyba mondjuk egy héten egyszer a reggelijét, akkor honnan fogja érezni és tudni, h neki ő legcsodálatosabb csaj a földön? szóval ez is olyan, h kettőn múlik minden. kell egy önbizalommal teli (de nem elbízott) csaj, és egy pasi, aki gondoskodik, h az önbizalom tartály ne fogyjon ki és ne kelljen másik csajokhoz hasonlítani magát. ezt próbáltam, jól nem lehet kijönni belőle. soha nem leszel olyan izmos, hosszú combú, csinos, vékony stb. csaj, mint az a képen, vagy a tvben, esetleg előtted az utcán. Te egy vagy, egyedi és igenis ezt kell értékelni és erre kell emlékeztetned magadat. ha ezt elhiszed, sugárzod is ezt a külvilágnak, akkor minek is akarna a pasid otthagyni?

nem direkt, de végülis a féltékeny pasikról nem írtam. feltételeztem, h egy kapcsolatban, ha képben van a féltékenykedés, akkor az csak is a csajok részéről elképzelhető. de nyugodtan cáfoljátok meg, és meséljetek szaftos dolgokat féltékeny pasikról. személy szerint én el se tudom képzelni, h egy féltékeny pasi mit tud nyomni (most elképzeltem ahogy a haverokkal két sör után neki állnak nyomozni. vicces lehet :D). úgy gondolom természetükből adódóan nekik ez sem megy. nem lelkiznek túl sokat, akkor pont ezen kezdenének el agyalni, h most azzal a pasival vajon miért is van olyan jóban? meg azért vette fel a munkába a rövidebb szoknyáját, mert tetszeni akar vmelyik kollégának? szerintem ez nem életképes. de mondom még egyszer, cáfolásokat kommentben szívesen fogadok.

nem tudom meg lehet-e változni a féltékenységből, de azt biztosan tudom, h lehet fejlődni ebben. kell egy teljes értékű csaj, meg egy teljes értékű pasi a kapcsolatban és odajöhet Cindy is playboyból, a hűség bizony nem inog meg... szeretném, ha mindenki jövő évben ezen is gondolkodna és legalább engem kihagynának a féltékenységi drámából :)