anyaság, ahogy én látom

családban történt tragédia kapcsán, egy temetés után önkéntelenül is elgondolkozol az életen. hogy miért élsz, meg hogyan élsz. amint ez meg van, akkor onnan már csak egy ugrás és elemzed a születést is... hmmm, érzem a kritikák illatát a levegőben. készüljetek, a véleményemen minden második ember meg fog botránkozni. na akkor hajrá :)
kevés fájdalmasabb, és gusztustalanabb dolgot tudok elképzelni, mint maga a szülés. sőt jelen helyezetemben el sem tudom képzelni, hogy ennek van jó oldala is. de álljunk meg hirtelen. tisztázzuk: nem azt mondom, hogy soha nem akarok anya lenne, hanem azt, h soha nem akarok szülni. van akinek lehet itt nincs különbség, de szerintem igenis hatalmas a különbség a kettő között. szerencsére ma már a modern világban elfogadott dolog az örökbe fogadás is. sőt ha már lesz pénzem gyereket nevelni akkor lehet lesz pénzem béranyját fogadni is. ismerem magam, meg a határaim is. pont ezért tartom a fent említett lehetőségeket járható útnak.
kérem most a pasik maradjanak csendben. ne kezdjenek el hübörögni és véleményt nyílvánítani. nekik a legkönnyebb: a megfelelő pillanatban elküldeni a legjobb spermájukat, utána dőlhetnek hátra. nem náluk alakul ki cukorbetegség, nem nekik fáj a derekuk állandóan. nem nekik kell mellőzniük a sportot, az alkoholt, a koffeint stb az életükből. nem nekik kell utána súlyfeleslegtől, narancsbőrtől tartaniuk.
és míg a nő a szülőszobában szenved, kiszolgálatott állapotban, addig a férfi merev részegen ünnepli a "tejfakasztást". (itt kell még megjegyeznem, h már a tejfakasztó szót is utálom, nemhogy a jelentését.) számomra ijesztő ez a hímsoviniszta világ. hol ebben az egyenlőség meg egyenrangúság? hát megmondom, szerintem sehol.
szeretném azt, h ahogy én elfogadom az ellenvéleményeket (milyen mesés érzés kismamának lenni, meg milyen szuper kötödés tud kialakulni a gyermekkel a várandóság alatt stb.), akkor legyen kedves mindenki elfogadni, h én viszont nem szeretnék gyereket szülni. akinek ez nem megy, annak nyugodtan lehet höbörögni, megszólni és furán nézni ezek után. én akkor is a véleményemet (fel)vállalom...