Diadalszekér

Ma „Szeretem vasárnap” van. Besüt a nap, csicseregnek a madarak. Békésen szürcsölök egy kapucsínót. Magamhoz képest keveset aludtam, és korábban is keltem, mint amúgy vasárnaponként szoktam. De nem bánom, mert így „új élményként” egy lassú reggelem is akadt. Hétköznap sajnos nincs ilyenre lehetőségem, hogy abszolút a pillanatban legyek benne. Olyan minden, mint elsején volt. Igen, a január elseje. Volt benne némi tervezés, de sok minden csak akkor és abban a pillanatban állt össze. Balatonnál voltunk, ott akartuk kezdeni az évet. Feszes indulási időponttól függetlenül elkészültünk. Indulhatunk? Indulhatunk. Kerestünk nyitva lévő éttermet, és kényelmesen elfogyasztottuk a rendelésünket. Majd találtunk a következő településen egy cukrászdát is. Menjünk ide? Hát menjünk. Nézzük meg a naplementét, mielőtt hazamegyünk. Itt jó lesz? Jó, persze. Vittünk pezsgőt, egyszer használatos poharat, szóval a koccintásra készültünk, de ennek helyszíne is ott alakult. A konkrét dolgok mellett jól megfért a spontenitás. Lassabb, de harmonikusabb évkezdés volt. Minden kérdés után volt válasz is, de nem volt agyalás, és túlszervezés. Pont olyan könnyed volt az a nap, amilyen a ma reggelem. Ezért a lehető legjobbkor írom az évindító bejegyzésem.
Egy ideje már feszített belülről, hogy írnom kellene, de nem jöttek a szavak. Most viszont könnyedén, szinte magától íródnak a betűk értelmes szöveggé. Külön érdekes, hogy 2023 első bejegyzése a tavaszi napéjegyenlőség előtti napokban készül. Nem szoktam ilyen sokáig elhúzni, de ha már így alakult, akkor nyissuk meg ma az idei blogszezont, meg az évet. Ébred a természet, medvék is kelnek lassan, szóval -tőlem függetlenül is- készül minden a megújulásra, és az „újévre”.

Na de konkrétan mire is? 7-es év van. Ez a szám szimbolizálja az elmélkedést, a gondolkodást, a megvilágosodást, a spiritualitást, a tudást és a bölcsességet. A legfőbb jelentése az énen belüli spirituális megvilágosodás, vagy a választott spirituális úton való tudás megszerzése. Idén a terveket sem szabad siettetni. A 7-es energiája ezekhez szükséges bölcsességet nyújtja, nem pedig a gyorsaságot. Ezért a legjobb, amit kívánhattok 2023-ban, hogy lassíts, és figyelj befelé, önmagad változásaira. /Ha Tarot kártyát nézzük, akkor a VI. kártya a Diadalszekér. Melynek javaslata, hogy keress vagy teremts magadnak szeretetteljes biztonságot sugárzó környezetet. A tested is figyelmet és megtisztulást igényel./